האם משלמים מיסים על רכב חשמלי בישראל

הרכב החשמלי התפתח לאורך השנים להיות אלטרנטיבה מועדפת לרכבים הדלקתיים. מכיוון שהרכבים החשמליים אינם משחררים גזים מזיקים, הם מהווים חלק מהפתרון לבעיית הזיהום. אך האם זה משנה אם מדובר ברכב חשמלי או רגיל מבחינת המיסים שנדרשים לשלם?

האם משלמים מיסים על רכב חשמלי: התשובה

בישראל, תשלום מיסים על רכבים הוא חלק בלתי נפרד מרכישתם. יתרה מכך, המיסים על רכבים בישראל הם בין הגבוהים ביותר בעולם. עם זאת, לרכבים החשמליים יש מעמד מיוחד שמאפשר להם מיסוי נמוך מהרגיל והנה טבלה המציגה את המיסים הקיימים (הטבלה נלקחה מאתר gov..il)

כמה מיסים משלמים על רכב חשמלי בישראל?

2019 (כיום)

2020

2021

2022

2023

2024

רכב היברידי עד ציון ירוק 130

30%

45%

50%

מיסוי רגיל

רכב פלאג- אין עד ציון 100

20%

25%

30%

40%

55%

מיסוי רגיל

רכב חשמלי

10%

10%

10%

10%

20%

35%

ההבדלים במיסוי הרכב החשמלי לעומת הרכב הדלקתי

אחד היתרונות הבולטים של הרכבים החשמליים הם החסכונות במיסים. בעוד רכב דלקתי יתבקש לשלם מס של מאות או אפילו אלפי ש"ח בשנה, בעלי רכב חשמלי יוכלו ליהנות מפטור ממס או מהקטנתו למינימום. זאת כמובן, בתנאי שהרכב החשמלי עומד בקריטריונים מסויימים.

האם משתלם לרכוש רכב חשמלי מבחינת המיסים?

בהתחשב בביקוש הרב לרכבים חשמליים, ובעובדה שהמדינה מנסה לעודד את העברה לרכבים חשמליים, נראה כי רכישת רכב חשמלי היא החלטה משקפתית. החסכון במיסים, יחד עם החסכון בדלק, יכולים להפוך את הרכב החשמלי להשקעה שמשתלמת לאורך זמן.

השפעת המדיניות הממשלתית על מיסים על רכב חשמלי

מדיניות הממשלה הישראלית נוטה לעודד את רכישת רכבים חשמליים, במטרה להפחית את זיהום האוויר. במסגרת מדיניות זו, מספר תמריצים מסוימים מצוינים לבעלי רכבים חשמליים, כולל הקלות במיסים. כמו כן, נכון לעכשיו, ישנם תוכניות להקל על עלות החשמל לרכבים חשמליים, וכך להפוך את שימוש בהם לאפשרי יותר.

העתיד של מיסים על רכב חשמלי בישראל

בהתאם למגמות גלובליות, נראה כי המגמה לעודד את שימוש ברכבים חשמליים תמשיך גם בישראל. אם כך, ניתן לצפות להמשך ההקלות במיסים על רכבים חשמליים, כמו כן, יתכן ובעתיד נראה גם הקלות במיסים על רכבים המשתמשים במקורות אנרגיה ידידותיים לסביבה אחרים.